Dai Si-Kung Török Róbert

si-kung-torok-robert

                  S-a născut la 18 Decembrie 1978 la Debrecen . În tinereţe a practicat karate, iar în 1996 februarie la vîrsta de 17 ani a început să studieze Wing Tsun la Derecske sub îndrumarea lui Si - Kung Szél Gábor, 5 ani jumate a fost elev practicant din care trei ani a fost înlocuitorul lui Si Kung.

                  În această perioadă a lucrat ca şi asistent lîngă maestru în tabere militare, ca urmare a faptului că 7 ani a fost în forţele armate. În timpul războiului din Balcani 6 luni a participat ca şi soldat în trupele de menţinere a păcii, în Kosovo.  Aici a condus la cererea comandantului un grup unde de la soldat la locotenent - colonel toate categoriile şi rangurile de militari au fost reprezentate de el.

              În timpul studiilor sale a participat la numeroase seminarii, seminarii regionale, tabere de vară, seminarii de mari maeştrii, seminarii speciale: Biu Jee, baston, cuţit, chi kung, chi gerk.

                În octombrie 2001 în faţa marelui maestru Si-Jo Leung Ting a luat cu succes examenul de maestru. În acelaşi timp a deschis şi primul său club la Universitatea din Debrecen.

                În toamna anului 2003 a luat cu succes examenul pentru gradul 2 de maestru. În acelaşi an în septembrie a deschis al doilea său club la Nyiregyháza şi a fost numit în judeţul Szabolcs Szatmár Bereg instructor şef.

               În vara anului 2004 Dai Si Kung Máday Norbert l-a acceptat ca şi discipol privat.

               Apoi a avut un rol tot mai important în predarea Wing Tsun şi astfel în septembrie 2004 şi-a deschis a treia şcoală, în România la Oradea.

               În noiembrie 2004 sub îndrumarea lui Dai Si - Kung Máday Norbert a mers în Polonia la Krakovia şi împreună  cu instructorul principal din Polonia Si Fu Marek au organizat cu succes o demonstraţie în care au  arătat eficienţia Wing Tsun. După această demostraţie  a participat la Varşovia, la instruirea instructorilor polonezi în lupta cu armele.

               În primăvara anului 2005 la cererea guvernului lituanian, Dai Si Kung Máday Norbert l-a trimis sub conducerea lui Si Kung Szél Gábor în capitala Lituaniei , Vilnius, unde au instruit unităţile speciale militare în tehnici de luptă corp la corp.

                În octombrie 2005 a devenit maestru grad 3.

                În martie 2007, în Ungaria în faţa marilor maeştrii Cheng Chun Fun şi Leung Koon a devenit maestru gradul 4.

                În 12 februarie 2011 la Nyiregyháza în prezenţa lui Dai Si Kung Máday Norbert, a obţinut cu succes gradul 5 de maestru şi astfel a ajuns unul dintre cei mai mari maeştrii din  Asociaţia Wing Tsun din Ungaria.

               Avînd în vedere tot materialul Wing Tsun, Dai Si Kung Török Róbert  a ajuns să posede toată ştiinţa Wing Tsun rămînînd să înveţe o mică parte a technicilor cu arme. Această stiinţă oferă o bază profesională serioasă Asociaţiei  Cinci Elemente Wing Tsun Kung Fu pe care a înfiinţat-o în anul 2012.