Istoria Wing Tsun Kung Fu – Legenda

 

            Wing Tsun Kung Fu a apărut în secolul XVII într-o mănăstire Shaolin. Mănăstirea a fost distrusă prin trădare în acel moment.

Lerombolják a shaolin kolostort

          Călugării rămaşi s-au împrăştiat. Printre supravieţuitori a fost şi singura călugăriţă din mănăstire Ng Mui. Cu toate că era femeie Ng Mui era unul dintre cei mai mari maistrii de Kung Fu.

Ng Mui és a Wing Tsun megalkotása

            După atac ea s-a refugiat în mănăstirea Cocorul Alb din munţii Tai Leung . Acolo  a făcut cunoştinţă cu un comerciant local de la care făcea cumpărături fregvent. Comerciantul avea o fată Yim Wing Tsun care era logodnica lui Leung Bok Chau.

 

             Frumuseţea fetei a atras atenţia unui interlop local, care a vrut să o ia cu forţă de soţie şi care era practicant de arte marţiale. Ng Mui aflănd de acest lucru s-a oferit să o înveţe Kung Fu pe Yim Wing Tsun.

Ng Mui tanítja Yim Wing Tsunt

 

            Astfel Wing Tsun zi şi noapte învăţa kung fu , după care l-a chemat la lupta pe interlop şi la învins.

Yim Wing Tsun felkészül a harcra

Yim Wing Tsun legyőzi a bűnözőt

           Mai tîrziu de la Yim Wing Tsun s-a numit Wing Tsun Kung Fu. După ce s-a măritat Yim Wing Tsun l-a învăţat pe soţul ei  kung fu, care la rîndul lui l-a învăţat pe pe Leung Lan Kwai.

 

            El l-a învăţat pe Wong Wah Bo un membru de operă. Acesta călătorea cu un vapor numită de chinezi Barca Roşie. Pe Barca Roşie Wong lucra împreună cu Leung Yee Tai. Pe vapor mai era şi un maistru care fugise din mănăstire maistrul Chi Shin.

 

             El era maistru cu bastonul lung şi l-a  învăţat pe Leung Yee Tai tehnicele bastonului lung. Wong Wah Bo şi Leung Yee Tai fiind apropiaţi au făcut un schimb de cunoştinţe în kung fu. Tehnica bastonul lung s-a transformat  în funcţie de teoria Wing Tsun şi astfel a ajuns în sistemul Wing Tsun Kung Fu. Leung Yee Tai l-a învăţat  Kung Fu pe  Leung Jan un cunoscut medic. Acesta  a învăţat toate secretele Wing Tsun şi a ajuns un luptător invincibil, a primit multe provocări dar nimeni nu l-a putut învinge.

Leung Jan egy küzdelem során

              El a fost numit regele stilului Wing Tsun Kung Fu . Leung Jan avea doi fii, Leung Tsun şi Leung Bik. Şi ei au învăţat de la tatăl lor arta kung fu. Lîngă farmacia lui Leug Jan era un schimb valutar, biroul lui Chan Wan Shun.  Şi el a învăţat Wing Tsun dar tehnicile cele mai înalte nu le ştia pentru că   Leung Jan aceste tehnici le-a arătat numai fiilor lui pentru că nu vroia ca aceştea să fie învinşi de un necunoscut. Marele Maistru Yip Man a învăţat Wing Tsun prima dată de la Chan Wan Shun.

              Chan Wan Shun avea 16 discipoli de Wing Tsun, Yip Man era cel mai tînăr, astfel si ultimul.

Sijo Yip Man teázik

             Mai tîrziu Yip Man s-a întălnit cu unul din fii lui Leung Jan, cu Leung Bik de la care a învăţat toate tehnicile pe care Chan Wan Shun nu le ştia. Astfel Yip Man a ajuns să cunoască şi să posede toată ştiinţa Wing Tsun. Marele maistru Leung Ting a învăţat de la marele maistru Yip Man, el a fost ultimul discipol al maistrului Yip Man .

             Astfel după moartea maistrului Yip Man 1972, maistrul Leung Ting a ajuns moştenitorul sistemului Wing Tsun Kung Fu.

Sijo Leung Ting fabábu rúgástechnika