Si - Fu Mohácsi Imre

         Conducătorul şcolii 5 Elemente Wing Tsun Kung Fu din Oradea

 

 

                     S-a născut la 21 sept. 1959, viaţa sportivă a început-o în 1977 cu judo iar după 6 luni în septembrie a continuat cu karate shotokan. La 14 februarie 1983 şi-a deschis prima şcoală de shotokan la Tămăşeu unde a avut 26 de discipoli. Dea lungul timpului a deschis şcoli în mai multe locuri. Antrenamentele au continuat pînă în anul 2007 cu cîteva întreruperi.


                     A început să studieze Wing Tsun Kung Fu la 25 Februarie 2009 la Oradea (20 km de satul natal) sub îndrumarea lui Si - Hing Török Róbert maestru grad 4 . Fiind sârguincios, persistent, respectuos, maestrul i-a cerut să meargă la şcoala de instructor care a ţinut un an şi după terminare să-i fie asistent instructor la şcoala din Oradea. A primit cu mare respect această numire. De atunci a mers de multe ori în Ungaria la instruire continuă.  Înainte de examen timp de o săptămînă, 6 ore zilnic a fost pregătit de Si - Hing Szél Gábor maestru grad 6 instructor adjunct în Europa de Est.


                     La 10 iulie 2010 la Budapesta a luat cu succes examenul de instructor.


                     La 7 Septembrie 2010 îşi deschide prima şcoală de Wing  Tsun Kung Fu la cererea lui Si - Hing Szél Gábor şi cu acordul lui Si - Fu Máday Norbert maestru grad 8 instructor principal în Europa de Est.


                     La 3 iunie 2011 cu acordul lui Si - Fu  Máday Norbert şi ajutorului său Si - Hing Szél Gábor, Si - Hing Török Róbert predă lui Si - Hing Mohácsi Imre şcoala de Wing Tsun Kung Fu din Oradea.


                     În timpul studiilor sale a participat la numeroase seminarii, seminare regionale, tabere de vară, seminarii de mari maeştrii, seminarii speciale : Biu Jee, cuţit, chi grek.


                      Lunar a mers la Kecskemét la antrenamente de 6 ore de instructor, antrenament ţinut de Si - Fu Máday Norbert.


                      La 14 Julie 2012 urmîndu-şi primul maestru pe Si Kung Török Róbert , fiind membru fondator al asociaţiei, s-a alăturat Asociaţiei Cinci Elemente Wing Tsun Kung Fu devenind şi discipol privat al lui Si - Fu Török Róbert conducătorul asociaţiei.


                      În continuare se instrueşte, îşi dezvoltă ştiinţa în Wing Tsun, merge la ore private, participă la antrenamentele de maeştri din Debrecen ( sediul principal al asociaţiei ) diferite seminarii, lunar minim 12 ore, antrenamente ţinute de Conducătorul Asociaţiei Si - Kung Török Róbert unde aceasta dă mai departe ştiinţa sa în Wing Tsun Kung Fu discipolilor săi.

 

                    la  2016 Noiembirie examen de maistru gradul 2  absolvit cu succes .

 

    


 

 

                      De cînd a început viaţa sportivă în anul 1977, regulat aleargă săptămînal de 3 ori a cîte 30  minute cam 6,5 - 7 km, puls 145, şi ziua o începe în fiecare dimineaţa cu joga.